Duurzaam rijden

Sanders|Fritom rijdt op HVO100.  Ons volledig Euro 6 wagenpark rijdt op HVO100. HVO staat voor ‘Hydrotreated Vegetable Oil’. HVO wordt, naast de plantaardige oliën, ook geproduceerd uit afval, restoliën en vetten, zoals afgewerkt frituurvet. HVO100 kan de uitstoot van CO2 tijdens de levenscyclus van de brandstof tot wel 90% verminderen in vergelijking met fossiele diesel. HVO100 is een hernieuwbare brandstof, wat betekend dat het wordt gemaakt van afval daarnaast zorgt het voor een reductie van CO2 uitstoot wat belangrijk is in de missie tegen het opwarmen van de aarde en het leefklimaat van ons en onze kinderen op de wereld.

Wij hebben dagelijks bijna 10 vaste LZV-trajecten. LZV staat voor Lang Zwaar Voertuig, maar betekent eigenlijk gewoon 1 trekker met 2 trailers en dat er twee keer zoveel kan worden meegenomen met de uitstoot van 1 truck. Met deze efficiënte methode besparen we dagelijks gemiddeld 21% brandstofverbruik.

De mens is een grote factor bij het zo zuinig mogelijk rijden. Bij Sanders|Fritom monitoren wij onze chauffeurs. Hiermee kunnen wij verschillende facetten van het rijden monitoren. Een goede driversperformance zorgt voor een mooie bonus en zo stimuleren wij onze chauffeurs en heeft het tot resultaat dat ons brandstofverbruik naar beneden gaat.

 

IMG 20211107 WA0017

BEL MIJ TERUG

Terry

Terry Appel
Fueled to Sustain