Nieuws

21 oktober 2021

Wij zoeken een internationale charters op kilometer basis, voor groupage ritten naar Duitsland met als standplaats Uden. Je bent in bezit van ADR (pre) en rijdt met een trailer van SandersFritom voorzien van laadklep. Heb je interesse en/of vragen dan kun je contact opnemen met: Jetze Wiersma (planner internationaal) 0413-224403 jetze.wiersma@sandersfritom.nl

12 oktober 2021

Samen met Sector Transport en Logistiek is Sanders | Fritom volop bezig met de werving van nieuwe medewerkers. Om hierbij ook de vrouwen in de logistiek extra in het zonnetje te zetten heeft STL een mooi filmpje gemaakt van vrouwen die werken in transport en logistiek. Het is een heel mooi filmpje geworden met onze collega's Kelly Lammers, Vivianne Rossieau, Vivian van Rossum, Iris Kalina - Cisch, Irene van Stappen en Miriam van Roosmalen. Wij zijn trots op onze vrouwen!

17 september 2021

Afgelopen woensdag hebben wij een mooie mijlpaal bereikt: de 3 miljoenste unieke order in ons systeem. De opdracht is afkomstig van Korver Holland. Korver Holland is een leverancier van sanitair producten en al vele jaren een zeer gewaardeerde relatie van Sanders| Fritom. Een mooi moment om dit te vieren met elkaar. Gisteren heeft Ron Beekmans, Manager Sales Sanders | Fritom, een lekkere taart aangeboden bij Korver Holland. Het gebak werd bij Korver enthousiast in ontvangst genomen door Rik Korver, Co van den Berg en Kiki de Waal. 

06 september 2021

Samen plezier beleven

Afgelopen zomerperiode hebben wij Stichting Spelend Kamperen (SSK) geholpen met het transport van goederen van en naar hun vakantieverblijf. 🏕️ Stichting Spelend Kamperen heeft dit jaar voor de 35ste keer mooie kampweken gedraaid voor kinderen uit de regio Uden - Nijmegen. Dankzij deze stichting hebben kinderen een fantastische week buiten en de mogelijkheid om nieuwe vrienden te maken in de zomervakantie.

03 augustus 2021

zuinig en veilig

Altijd weer een moment om van te genieten! Onlangs hebben we 2 van de 4 gloednieuwe Volvo trekkers in gebruik genomen. Deze trekkers worden ingezet als LZV en voor de 24-uurs distributie aan particulieren en bedrijven. Met de inzet van deze nieuwe trucks verhogen we de veiligheid en rijden we zuiniger.

Onlangs is er een akkoord bereikt voor een nieuwe CAO Beroepsgoederenvervoer. De looptijd van de nieuwe CAO afspraken lopen tot 31 december 2022. Door o.a. de perikelen rondom Covid-19 zijn de oude CAO afspraken, die liepen tot 31 december 2019, aangehouden. 

19 mei 2021

Banendag

Op 5 juni 2021 is het weer zover: de open banendag van Sanders|Fritom. Ontdek op deze dag of transport & logistiek bij jou past en of wij de ideale werkgever voor jou zijn. Je krijgt de mogelijkheid om ons geheel te ontdekken, denk aan een rit met de LZV, 5 stands waar je van je mogelijk toekomstige collega’s informatie krijgt en je kunt zelf rijden in een leswagen met instructeur.

23 maart 2021

Hiep hiep hoera!!

Vandaag is het de dag dat wij één jaar in het nieuwe Sanders|Fritom pand zitten! Wat gaat de tijd snel! In het afgelopen jaar zijn er nog aantal zaken veranderd. Dit legt Tom door middel van een rondleiding graag aan jullie uit in een filmpje. Klik even door naar het volledige bericht en link naar de video.

Afgelopen week heeft de audit uitgewezen dat we met nul non-conformiteiten het SKAL certificaat hebben verlengd. Hiermee laten we zien dat het gehele warehouse proces van biologische producten volledig onder controle is.

Complimenten voor Sanders Fritom, en in het bijzonder de dappere chauffeurs die toch de weg op zijn gegaan om onze producten bij de klant te krijgen! Ze staan er toch maar weer. Daarnaast een performance neerzetten van +/- 90% is in deze omstandigheden erg netjes en daar mogen jullie dan ook zeker trots op zijn. 10 leveringen op de grote hoop valt in alle eerlijkheid erg mee. Vanuit Coram en alle collega’s bedankt voor de inzet en de service naar onze klanten! Top hoe jullie dit hebben gedaan. Op naar temperaturen boven de 0! 😉 Raymond Hendriks | Manager Logistics Coram 

Het bestuur van de Stichting PayChecked in Transport verklaart dat door een audit is vastgesteld dat Sanders|Fritom voldoet aan de registratienormen zoals vastgesteld in de PayChecked in Transport Registratienormen en is opgenomen in het PayChecked in Transport Register. Wij zijn blij van het opnieuw behalen van het certificaat!🚚 Het register en de normenset zijn te raadplegen op www.PayChecked.nl

24 december 2020

Een welgemeend compliment van een klant is toch het mooiste kado! Bijgaand bericht ontvingen we van D-Drinks, vooraanstaand A-merk distributeur van natuurlijke non-alcoholische dranken en snacks zoals Vitamin Well, Active O2, Barebells en Cawston Press. Naast de distributie van haar producten beheren wij voor D-Drinks de opslag in ons warehouse in Uden.

01 december 2020

Op zoek naar ruimte om uw goederen veilig op te slaan? Dan bent u bij Sanders|Fritom aan het goede adres. Wij beschikken in Uden over een in 2020 nieuwgebouwd distributiecentrum van bijna 20.000 m2 met een geautomatiseerd en gedigitaliseerd WMS. Een goede werkomgeving waar we uw goederen veilig en zorgzaam behandelen. Opslag / warehousing bij Sanders|Fritom. Met een geavanceerde Warehouse Management Systeem (WMS) registreren we elektronisch de inkomende en uitgaande goederen. U beschikt hiermee op ieder gewenst moment 24/7 over real time voorraadgegevens. Wij verzorgen voor u o.a.: 🚚 In- en uitslag (FIFO, LIFO, THT of productiedatum) 🚚 Voorraadbeheer, cyclecount 🚚 Orderpicking, merken, in- en ompakken 🚚 Value Added Services: testen, modificatie en assemblage 🚚 Track en Trace tijdens gehele proces van in, op- en uitslag 🚚 Emballage registratie

23 oktober 2020

De overheid start een langdurige, grootschalige campagne tegen het onveilig gebruik van smartphones in het verkeer. Deze richt zich vooral op gedrag. Met de campagne MONO wil het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat fietsers en automobilisten bewegen hun smartphone zo in te stellen dat er tijdens het rijden geen berichten doorkomen. Ook wordt verzenders van berichten gevraagd geen berichten sturen als ze weten dat iemand onderweg is. MONO staat letterlijk voor één of alleen. Ofwel focus onderweg op één ding, namelijk het verkeer. Ongestoord onderweg zijn doe je niet alleen voor jezelf en voor je medeweggebruikers, maar ook voor hulpdiensten en wegwerkers. ‘Rij MONO, fiets MONO’. Ook Sanders|Fritom doet aan MONO rijden mee! 🚚 Dit weekend staat er een interview in de TON met onze medewerker Marcel Kerkhof. Lees dan meer over dit verhaal.

05 oktober 2020

Het zal je niet ontgaan zijn dat de drukte op de Covid-teststraten van de GGD enorm toeneemt en dat de wachttijd steeds verder oploopt. Als ondernemer sta je voor een enorme opgave en is het van belang dat je snel weet of uw medewerkers in geval van klachten wel of niet inzetbaar zijn. Uiteindelijk leidt iedere niet-inzetbare medewerker tot extra kosten. Daarom bekijkt de SBBU de mogelijkheden om op zeer korte termijn een Corona-teststraat in te richten voor de Udense ondernemers. Afgelopen vrijdag heeft Sanders|Fritom bezoek gehad van Omroep Brabant in verband met het initiatief van SBBU. Vivian stond de pers te woord om tekst en uitleg te geven over de interesse van Sanders|Fritom om hieraan deel te nemen. Ook vertelde zij over de maatregelen die Sanders|Fritom de laatste maanden al getroffen heeft om “corona-proof” te kunnen werken. Het hele interview is terug te zien op Omroep Brabant nieuws. Wie kijkt er met ons mee?

Vanaf heden 🗓 heeft ook Guardian voor Sanders|Fritom gekozen. Guardian, voorheen Afast BV en onderdeel van de SFS Intec Group, produceert hoogwaardige bevestigingsmaterialen voor platte daken. Met Sanders|Fritom heeft ze haar partner gevonden voor een snelle en betrouwbare levering op vele bouwplaatsen in de Benelux en Duitsland. Wij zijn er trots op om ons duurzame steentje hierin bij te kunnen dragen. Richard Janssen, transportplanner bij Guardian: "Sanders|Fritom is de ideale schakel naar onze klanten toe. Het hoge service level dat zij bieden in combinatie met dat van ons zorgt voor dagelijkse topprestaties!" We kijken uit naar een prettige samenwerking.👍🏼

11 augustus 2020

Fritom is de afkorting is voor Friese Transportontwikkelingsmaatschappij. Drie Friese logistieke bedrijven stonden aan de wieg van Fritom. In 1971 besloten Wiersma 📍Bolsward, Veenstra 📍Heeg en Doorenbos 📍Bolsward de handen ineen te slaan en Fritom op te richten. De oprichters wilden het transport in de regio stimuleren en uitbreiden. Hierbij waren ze een van de eerste bedrijven die zich bezig gingen houden met rijdende melkontvangst. Het pioniersinitiatief van deze logistieke bedrijven groeide uit tot de Fritom Group, een groep van logistieke dienstverleners met tien vestigingen en meer dan 700 medewerkers. Deze Fritombedrijven zijn gevestigd in Bolsward, Heeg, Veendam, Enter, Rotterdam, Zwolle en Uden. Inmiddels is de Fritom Group een belangrijke landelijke speler geworden en behoren we tot de top 25 van logistieke dienstverleners in ons land.

30 juni 2020

Vanaf 1 juli werken wij samen met Goos Horeca te Apeldoorn. 🤝 Sanders|Fritom zal met trots de levering van haar producten in de Benelux en daarbuiten verzorgen. Zij beschikken over maar liefst 9 vestigingen en diverse webshops! Wat gaf de doorslag voor Goos Horeca? Met name de hogere leveringszekerheid en flexibiliteit in combinatie met de ondernemende aanpak van Sanders|Fritom. Wij kijken heel erg uit naar een succesvolle samenwerking!

27 juni 2020

ISO14001 behaald

Alle duimpjes omhoog, want we hebben ons 14001 certificaat binnen! 🎉 En dat doen we uiteraard samen met al onze mensen! Weer een bewijs van ons duurzame ondernemerschap. ISO 14001 is een internationaal erkende norm voor het opzetten van een milieu management systeem (MMS). Door een MMS systeem te implementeren besteed de gecertificeerde organisatie structureel aandacht aan milieu in haar bedrijfsvoering. Hierbij staan twee belangrijke uitgangspunten centraal: ✅ Voldoen aan wet- en regelgeving en het beheersen van milieu risico’s. ✅ Streven naar een permanente verbetering van onze milieuprestaties. Super trots op deze prestatie en het certificaat krijgt een mooi plekje op onze locatie!

16 juni 2020

Wij zijn met de Ecostars waardering gekomen op maar liefst 5 sterren! Deze maximale Ecostars-waardering staat voor onze inspanningen op het gebied van schoon en duurzaam vervoer.

09 juni 2020

Met trots kunnen wij mededelen dat Fritom Group 7 plaatsen omhoog geschoven is en daardoor als nummer 22 in de Top 100 van logistiek dienstverleners 2020 van Nederland is geëindigd.

30 maart 2020

Wij hebben goed nieuws te melden! Opnieuw kiest een sanitairtopper voor Sanders|Fritom. Sanibell verwacht met Sanders|Fritom een verdere groei te kunnen realiseren en daarbij het directe familiaire contact te behouden.

26 maart 2020

Met gepaste trots laten we weten dat we verhuisd zijn naar een gloednieuw distributiecentrum. Sinds maandag 23 maart zijn we actief vanuit ons geheel nieuwgebouwde pand: Jagersveld 14 in Uden.

16 maart 2020

De impact van het coronavirus op het dagelijks leven is groot. Bij Sanders|Fitom vinden we het belangrijk dat onze mensen veilig kunnen werken. Daarom hebben wij een coronaprotocol opgesteld om dit te kunnen garanderen.