Duurzaam ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij Sanders Fritom zien we het belang in van maatschappelijk verantwoord ondernemen en nemen we onze verantwoordelijkheid daarin. We streven ernaar om onze impact op het milieu zo klein mogelijk te maken en onze bijdrage aan de samenleving zo groot mogelijk.

We werken voortdurend aan het optimaliseren van onze logistieke processen en het verminderen van onze CO2-uitstoot. Zo maken we gebruik van duurzame transportmiddelen en investeren we in energiezuinige panden en systemen. Daarnaast stimuleren we onze medewerkers om bewuster om te gaan met energie en afval en bieden we mogelijkheden voor thuiswerken.

Maar maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat verder dan alleen het verminderen van onze impact op het milieu. We vinden het belangrijk om bij te dragen aan de samenleving en daarom werken we samen met diverse organisaties en goede doelen. Zo steunen we bijvoorbeeld projecten die gericht zijn op het stimuleren van educatie en ontwikkeling van jongeren en ondersteunen we lokale initiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid van de omgeving.

Bij Sanders Fritom geloven we dat we door onze activiteiten op een verantwoorde en duurzame manier uit te voeren, niet alleen bijdragen aan het milieu en de samenleving, maar ook aan ons eigen succes op de lange termijn. We blijven ons daarom inzetten om maatschappelijk verantwoord ondernemen integraal onderdeel te maken van onze bedrijfsvoering en zo een positieve impact te maken op onze omgeving.

DSC8396 HR
Volvo FM LZV Bakwagen

HVO100

HVO100, ofwel Hydrotreated Vegetable Oil 100, is een duurzame brandstof die steeds meer wordt gebruikt in de transportsector. Deze brandstof wordt gemaakt van plantaardige oliën en vetten en is daarom een alternatief voor fossiele brandstoffen zoals diesel.

Als transporteur is Sanders Fritom zich bewust van de impact van transport op het milieu. Daarom is het goed om te zien dat er steeds meer duurzame brandstoffen beschikbaar zijn. HVO100 is zo'n duurzame brandstof die bijdraagt aan een vermindering van de CO2-uitstoot en daarmee aan een schonere leefomgeving.

Het gebruik van HVO100 biedt meerdere voordelen. Allereerst is het een drop-in brandstof, wat betekent dat het zonder aanpassingen aan de motor of de infrastructuur kan worden gebruikt. Daarnaast is HVO100 hernieuwbaar en wordt het geproduceerd uit afval- en reststromen van bijvoorbeeld de voedselindustrie. Dit zorgt voor een vermindering van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en een vermindering van de CO2-uitstoot.

Voor Sanders Fritom kan het gebruik van HVO100 dus een goede keuze zijn om de CO2-uitstoot te verminderen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Bovendien kan het gebruik van HVO100 bijdragen aan het behalen van de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Certificering

Als bedrijf Sanders Fritom vinden we het belangrijk om ons te onderscheiden door kwaliteit te leveren en tegelijkertijd ons steentje bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Daarom zijn we er trots op te kunnen melden dat we ISO 9001 en 14001 gecertificeerd zijn voor kwaliteits- en milieumanagement.

ISO 9001 is een norm die betrekking heeft op kwaliteitsmanagement. Het certificaat toont aan dat we ons richten op het continu verbeteren van onze processen om zo de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen en de klanttevredenheid te verhogen.

ISO 14001 is een norm voor milieumanagement. Het certificaat toont aan dat we ons inzetten voor het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het beheersen van de milieu-impact van onze activiteiten.

Sf 3791 LR