Crossdock scanning

Crossdock scanning

22 februari 2022

Scannen

De voordelen van crossdock scanning

 

Sanders|Fritom start vanaf januari 2022 met crossdock scanning. Alle goederen die het crossdock passeren zullen zowel ingaand als uitgaand gescand gaan worden. Met deze technologie en nieuwe werkwijze optimaliseren we onze diensten om zo foutmarges te minimaliseren, de doorlooptijd te verbeteren en de procesregistratie verder te optimaliseren.

 

Wat zijn de voordelen?

  • Een hoger percentage van het op tijd uitleveren van de juiste goederen. Er is een goede in- en uitgangscontrole. Zijn alle goederen volledig en zonder schade binnengekomen? Kunnen we alle goederen compleet geladen in het juiste voertuig?
  • Beter kunnen volgen wat de status is van de zending van uw goederen. Er is real time inzicht voor medewerkers en uw klant in het klantenportal.
  • Afwijkingen, zoals schade en manco’s, worden direct vastgelegd en aan u gemeld.

Wat is ervoor nodig?

Het invoeren van crossdock scanning lijkt makkelijker dan het is. Er worden wel wat voorwaarden aan gesteld. Allereerst moet iedere verzendeenheid (pallet of collo) een label hebben met unieke barcode. De werkwijze valt of staat ook met de orderinformatie (inclusief de barcodes per goederenregel), die we in ons systeem verwerken.

Ook het ontvangen van de orders voordat we de goederen fysiek ontvangen op het crossdock, is van belang. Immers het scannen van goederen heeft geen zin als de barcodes nog niet herkend worden door de scanners.

Tot slot is het van belang dat we de gegevens goed kunnen scannen. Hiervoor dient het adreslabel goed zichtbaar op de verpakking worden aangebracht.

Hiernaast ziet u een animatie met de instructies.

 

Wij zijn er van overtuigd dat we met deze investering in het crossdock scannen, samen met onze klanten, een betere afleverperformance bieden aan onze ontvangers. Mocht u hierover nog vragen hebben dan horen wij het graag. U kunt ons bereiken via 0413-224405.