Sanders|Fritom direct op weg naar een duurzame toekomst met HVO100-brandstof

Sanders|Fritom: Fueled to Sustain!

28 juni 2023

Knipsel

Sanders|Fritom zet grote stappen in haar inzet voor duurzaamheid met de overgang naar HVO100-brandstof. Per 1 juli 2023 is Sanders|Fritom overgestapt om al haar vrachtwagens aan te drijven met hernieuwbare HVO100-brandstof, wat direct resulteert in een vermindering tot maar liefst 90% van haar CO2-uitstoot.

HVO100, oftewel hydrotreated vegetable oil (gehydrogeneerde plantaardige olie), is een geavanceerde biobrandstof die wordt geproduceerd uit plantaardige oliën en afvalvetten. De voordelen van HVO100-brandstof zijn indrukwekkend. Het gebruik ervan leidt tot aanzienlijk lagere CO2-uitstoot, tot wel 90% minder in vergelijking met conventionele brandstoffen. Bovendien draagt het bij aan een betere luchtkwaliteit en vermindert het de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Sanders|Fritom is vastbesloten om haar activiteiten op een verantwoorde en duurzame manier uit te voeren en is overtuigd om met HVO100-brandstof een positieve impact te maken.

"Dit is een belangrijke mijlpaal voor Sanders|Fritom en we zijn verheugd om de overstap naar HVO100-brandstof te maken", aldus Ron Beekmans, Algemeen Directeur. "Ook wij zijn op zoek naar alternatieve energiebronnen en lopen tegen de huidige bekende beperkingen aan van geen beschikbare laadcapaciteit voor elektrische voertuigen, actieradius en aanschafkosten. Toch willen wij niet langer wachten en nu stappen maken in het verduurzamen van onze transporten. Fijn om te zien dat veel van onze klanten ons hierin financieel ondersteunen. We hopen dat deze beslissing andere bedrijven zal inspireren om ook te investeren in groene alternatieven."

Met de inzet van HVO100-brandstof zet Sanders|Fritom een belangrijke stap op weg naar klimaatneutraliteit. De overstap naar deze duurzame brandstof is een onderdeel van haar breder duurzaamheidprogramma ‘Fueled to Sustain’ waarbij Sanders|Fritom zich o.a. richt op energie-efficiency, het verminderen van afval en het stimuleren van circulariteit.

Sanders|Fritom nodigt partners, relaties en andere belanghebbenden uit om samen te werken aan een groenere toekomst in de logistieke sector.

Neem voor meer informatie over Sanders|Fritom's overstap naar HVO100-brandstof en duurzaamheidsinitiatieven contact op met Saskia Wiersma, saskia.wiersma@sandersfritom.nl. Samen kunnen we een duurzame toekomst vormgeven en een voorbeeld stellen voor andere spelers in de logistieke sector.

 

Over Sanders|Fritom:

Sanders|Fritom te Uden is een vooraanstaande logistieke dienstverlener met een sterke focus op duurzaamheid en innovatie. Met meer dan 75 jaar ervaring biedt Sanders|Fritom betrouwbare en efficiënte fijnmazige Benelux distributie, internationaal transport en warehousing aan haar klanten. Het bedrijf streeft ernaar om de hoogste kwaliteit van dienstverlening te leveren, terwijl het tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamere wereld. Sanders|Fritom is met haar >€ 35 miljoen omzet en >200 medewerkers onderdeel van de, in Sneek gevestigde, Fritom Group. De Fritom Group is een groep logistieke dienstverleners met 10 vestigingen en >700 medewerkers en is ontstaan uit 3 Friese families. Fritom staat voor de slimme logistieke dienstverlener op zoek naar de beste logistieke oplossingen. Opmerkelijk is dat de Fritom Group juist groot is geworden door klein te blijven. Dit zit ‘m in de combinatie van de kennis en continuïteit van de Group en de flexibele, betrokken, zelfstandige werkmaatschappijen. Familiegevoel, werkplezier, persoonlijke ontwikkeling en veiligheid zijn cruciaal.