Zuinig én veilig

03 augustus 2021

Beeld Dodehoekcamera Volvo Fm

Zuinig én veilig

Altijd weer een moment om van te genieten! Onlangs hebben we 2 van de 4 gloednieuwe Volvo trekkers in gebruik genomen. Deze trekkers worden ingezet als LZV en voor de 24-uurs distributie aan particulieren en bedrijven. De vier Volvo FM-trekkers beschikken over alle brandstofbesparende opties die Volvo aanbiedt. Vooral de lage instap, het goede zichtveld en het gunstige verbruik waren voor ons de redenen om  voor de nieuwe Volvo FM te kiezen.

“Minimaal een van de trucks wordt ingezet als LZV. We kunnen daarmee meer vervoeren in minder vervoersbewegingen en besparen daarmee brandstof en CO2. We hebben uitgerekend dat we met de Volvo FM LZV-combinatie inclusief de brandstofbesparende opties zo’n 35% brandstof en dus CO2 besparen”, verklaart Tom Wiersma, algemeen directeur.

Zichtveld met 10% verbeterd

“Extra is een dodehoekcamera die de dodehoek aan de bijrijderskant op het secundaire display weergeeft. Het zichtveld in de nieuwe Volvo FM is met 10% toegenomen waarmee we de veiligheid vergroten. Dat merk je als je in de cabine zit. Door de lage raamlijn in de portieren en de rechte voorruit die vrij ver naar beneden loopt, heb je standaard een uitstekend zicht. Omdat onze chauffeurs vaak in woonwijken aan particulieren leveren, wilden wij het zichtveld nog verder verbeteren en hebben we extra zijruiten aan zowel de linker- als rechterkant achter de stoelen laten plaatsen. Zo is het zicht naar achteren nog beter”, licht Tom Wiersma toe.

De aanschaf van deze trucks passen in het bedrijfsbeleid van duurzame inzetbaarheid van personeel en maatschappelijk verantwoord ondernemen.