CORAM

Coram Logo

“Samen hebben we ervoor gezorgd dat de leveringen van Coram naar een hoger level zijn getild. Wij zijn klaar voor de toekomst”

Raymond Hendriks — Manager Logistics, Coram

De Coram groep is hoofdzakelijk actief in het domein badkamer en toilet. Coram heeft vestigingen in Nederland, België, Verenigd Koninkrijk, Polen en Noorwegen en exporteert wereldwijd naar meer dan 50 landen. Coram streeft naar een marktpositie in de top tien van grootste spelers in Europa op basis van sterke merken, innovatief design en intensieve samenwerking met business partners. De merken Tiger, Sealskin, Geesa, Esbada, Impey en Coram Showers worden verkocht via verschillende verkoopkanalen.

 

“Voordat we de samenwerking met Sanders Fritom aangingen lag onze logistieke performance niet in lijn met onze verwachting. De handling van grote sanitair producten heeft in het verleden gezorgd voor uitdagingen in de distributie en met name in het transport naar de eindbestemming. De uitdaging lag op het gebied van fysieke handling en uitsorteren van zendingen aan het eind in de keten. Dit zorgde voor schades aan verpakkingen, manco’s en ontevreden klanten over de aflevering van de goederen.

Door de supply chain opnieuw in te richten en meer synergie te creëren waarbij Coram als leverancier voorsorteert op de regio’s waar Sanders Fritom dagelijks op uitlevert. De sanitair producten die Coram in haar assortiment voert worden gepickt op een lastdrager die hiervoor speciaal is ontwikkeld zodat de transporteur deze producten niet of nauwelijks fysiek hoeft de handelen voor ze worden uitgeleverd.”

 

Coram Waalwijk DC Met Sanders Fritom Trailer
Coram Bok Met Douchewand

“Wij hadden de behoefte aan een partner die kennis en ervaring heeft met het uitleveren van sanitair producten. Bij Sanders zaten we hiervoor aan het juiste adres. De dagelijkse retourflow van deze lastdragers terug naar ons DC is daarbij cruciaal. Dankzij de samenwerking met Sanders Fritom is onze logistieke performance gestegen en is de kwaliteit van onze leveringen verbeterd. De nieuwe manier van werken heeft gezorgd voor minder schades en meer rust in de operatie. De communicatie met Sanders verloopt daarnaast ook erg soepel.

De inzet van Sanders is top. Ze zijn flexibel en denken mee in oplossingen en verbeteringen. Samen hebben we ervoor gezorgd dat de leveringen van Coram naar een hoger level zijn getild. Door deze samenwerking en de mogelijkheden om binnen 24 uur onze leveringen naar B2B & B2C te verzorgen zijn wij klaar voor de toekomst! Wij zouden Sanders dus zeker aanbevelen aan anderen!”

Wij zijn zeer trots op de samenwerking met Coram en ook wij zijn klaar voor de toekomst waarin we samen mooie dingen mogen realiseren!