MCB

MCB Logo

“Samen denken wij na over het logistiek beheer en we brainstormen samen over verbeteringen in het logistieke proces.”

Eric Dortmans — Teamleider transportplanning & chauffeurskorps, MCB

Met 600 medewerkers levert MCB al meer dan 75 jaar een breed en diep assortiment in staal, RVS, aluminium en non-ferro. Sanders|Fritom verzorgt dagelijks transporten naar Noord-Holland en daar is Teamleider transportplanning & Chauffeurskorps van MCB, Eric Dortmans erg enthousiast over. “De staalhandel is een aparte handel en Sanders|Fritom begrijpt waar wij naartoe willen."

Over de medewerkers van MCB, groothandel in staal en metaal, kan wel gezegd worden dat dit échte ‘mannen van staal’ zijn. Heb bedrijf is gevestigd in Valkenswaard en heeft daarnaast verkoopkantoren in België en Duitsland. Eric geeft aan dat MCB in Sanders|Fritom een partner heeft gevonden van niveau. "Wij zijn een metaalgroothandel die de business begrijpt, met onze mensgerichte benadering staan we garant voor loyaliteit en vertrouwen. Dat is een afspraak en daar herkennen we elkaar in. We willen heel graag meer diensten gaan afnemen bij Sanders|Fritom en ik werk de concepten daarvoor uit met Tom Wiersma. Als je het hebt over een echt ‘logistiek dier’, dan heb je het over Tom. Samen denken wij na over het logistiek beheer en brainstormen we over verbeteringen in het logistieke proces.

transport for MCB by Sanders Fritom
transport

Naast het hebben gevonden van een ‘meedenkend partner’ zijn er meerdere raakvlakken tussen de bedrijven. “Voor ons is dit erg belangrijk dat onze logistiek partner ISO gecertificeerd is. Dat heeft wel meegespeeld in de keuze voor Sanders|Fritom. Wij zijn namelijk ook ISO gecertificeerd en hebben de 9001 voor kwaliteit en 14001 betreffende milieu certificering. Op de milieu-prestatieladder is er niveau 1 tot en met 5 en wij zitten op niveau 3. De 65 eigen auto’s die wij hebben zitten allemaal boven de Euro 4 norm. Deze auto’s komen ook het magazijn binnen rijden om te laden en te lossen. En dan moet het natuurlijk wel veilig blijven.”

“Voor ons is het erg belangrijk dat een logistiek dienstverlener begrijpt waar wij naartoe willen. De staalhandel is een aparte handel. Een partner die dit begrip heeft, is voor ons echt van waarde. Wij hebben inmiddels meer dan 5.000 klanten en leveren gemiddeld 11 tot 12 adressen per dag. Per dag wordt heel wat tonnen aan gewicht vervoerd, maar bovenal helpen wij onze klanten met vooruit. De manier waarop we dat realiseren zorgt ervoor dat onze klanten zich op hun eigen business kunnen concentreren. Ons klantenbestand ziet er heel anders uit dan dat van bedrijven in bijvoorbeeld automotive of gereedschappen. Dat begrijpt Sanders|Fritom. Zo spelen we samen een belangrijkere rol in het succes van onze klanten.”